Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Welkom!

Bij Budocentrum Junansei wordt les gegeven in diverse Japanse krijgskunsten, zoals Aikido, Ju-Jutsu en traditioneel Japans zwaardvechten, Kobudo. Het Aikido kenmerkt zich door sierlijke, cirkelvormige bewegingen die in harmonie met elkaar worden uitgevoerd. Het Ju-Jutsu is erg veelzijdig en brengt verschillende technieken (worpen, klemmen, stoten/trappen) samen. Het Ju-Jutsu erg geschikt voor zelfverdediging, wedstrijden, sport en recreatie en de beoefenaars ontwikkelen discipline, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. In de Kobudo lessen wordt een traditionele Japanse zwaardkunst uit 1447 beoefend, de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu. Deze leer is de brontraditie van vele Japanse krijgskunsten, en kreeg als zodanig de aanduiding van Japans Cultureel Erfgoed. Door de geschiedenis heen heeft de leer steeds haar onafhankelijkheid en integriteit behouden.

Binnen Budocentrum Junansei staan de overeenkomsten tussen de verschillende budodisciplines, zoals centrumcontrole, balans en continuïteit centraal. Het is ons doel om met veel inzet en enthousiasme te trainen, waardoor iedereen elkaar steeds een stapje verder brengt.

Naast de reguliere sportlessen passen we dezelfde principes toe in trainingen Zelfverdediging & Weerbaarheid, waardoor mensen beter om leren gaan met vervelende situaties. Geen enkele situatie is hetzelfde, maar de basis van de zelfverdediging is wel altijd toepasbaar. In elke zelfverdedigingssituatie ben jijzelf de belangrijkste factor. Dit geldt voor zowel het mentale als het fysieke aspect van de situatie en is van groot belang voor het oplossen van ongewenste situaties.

Het is ons doel om met veel inzet en enthousiasme te trainen, waardoor iedereen elkaar steeds een stapje verder brengt. Langskomen voor een gratis proefles kan altijd!

Hopelijk tot ziens!

Esther van Diggelen & Sam Sosef