Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Jeugd Kobudo

Bij het Jeugd Kobudo worden verschillende zwaardtechnieken en kata (vaste vormen) beoefend. Deze vormen vinden hun oorsprong in het Aikido, het Ju-Jutsu en een traditionele Japanse zwaardkunst, namelijk de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu. Sinds de stichting, ongeveer 550 jaar geleden zijn de doelstellingen van deze stijl nooit veranderd. Er worden oefeningen gedaan in het hanteren van het Japanse zwaard tegen diverse wapens, zoals zwaard en staf (bo). Vanwege de veiligheid wordt er met houten oefenzwaarden (bokken) getraind. Daarnaast leren we een aantal solo-vormen van het iai-jutsu, het trekken van het zwaard.

Naast de statische, traditionele vormen, worden er in de jeugdlessen ook meer dynamische oefeningen uitgevoerd en zal er naast de houten oefenwapens ook met zachte stokken getraind worden. Met de zachte stokken kunnen ook verschillende vormen van sparren op een veilige en speelse manier beoefend worden.

 De lessen zijn iedere vrijdagmiddag van 16.00-17.00 uur in de Frans de Vettezaal in Voorschoten en zijn voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.