Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Aikido bond Nederland

De stijl Yoseikan Aikido is als autonome sectie aangesloten bij de overkoepelende bond Aikido Nederland. Via deze weg is onze dojo en stijl weer is aangesloten bij het NOC/NSF.

Iedereen die bij Budocentrum Junansei Aikido beoefent kan lid worden van Aikido Nederland via de Sectie Yoseikan Aikido. Wij adviseren mensen ook om dit vanaf gele band te doen. De sectie probeert om de filosofie van Minoru Mochizuki voort te zetten en verder te ontwikkelen. De docenten staan voor een actief progressief beleid met als doel de aangesloten leden iets te bieden. Elke eerste zondag van de maand (m.u.v. juli en augustus) organiseert de sectie Yoseikan Aikido landelijke stages onder leiding van Edgar Kruyning (6e dan) en Roel van Beusekom (5e dan). Aansluitend aan de stage van september is er een jaarlijkse BBQ en in januari is er een nieuwjaarsreceptie. Ook worden er in juni en november landelijke examens afgenomen voor 1e kyu en hoger. De Sectie Yoseikan Aikido is ook te vinden op Facebook! Lid worden van de sectie Yoseikan Aikido/Aikido Nederland kan via www.yoseikanaikido.nl

Aikido Nederland dient het algemene belang van het Aikido, regelt een aantal  administratieve zaken en faciliteert geaccrediteerde  lerarenopleidingen. Daardoor kan het lesgevend kader binnen de sectie zich volledig bezig houden met dat waar het omgaat: Aikido!