Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Budodisciplines

Bij Budocentrum Junansei wordt les gegeven in diverse Japanse krijgskunsten, zoals Aikido, Ju-Jutsu en traditioneel Japans zwaardvechten, Kobudo. Het Aikido kenmerkt zich door sierlijke, cirkelvormige bewegingen die in harmonie met elkaar worden uitgevoerd. Het Ju-Jutsu is erg veelzijdig en brengt verschillende technieken (worpen, klemmen, stoten/trappen) samen. Het Ju-Jutsu erg geschikt voor zelfverdediging, wedstrijden, sport en recreatie en de beoefenaars ontwikkelen discipline, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. In de Kobudo lessen wordt een traditionele Japanse zwaardkunst uit 1447 beoefend, de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu. Deze leer is de brontraditie van vele Japanse krijgskunsten, en kreeg als zodanig de aanduiding van Japans Cultureel Erfgoed. Door de geschiedenis heen heeft de leer steeds haar onafhankelijkheid en integriteit behouden.

Het Aikido, Ju-Jutsu en Kobudo zijn ook interessant voor beoefenaars vanaf 7 jaar. Een aantal technieken is aangepast zodat deze veilig beoefend kunnen worden. Door het toepassen van verschillende oefenvormen ontstaan dynamische lessen waarin de kinderen zichzelf goed kunnen ontwikkelen. Voor de allerkleinsten hebben we Tuimelbudo (vanaf 3 of 4 jaar). In deze lessen wordt de basis van het Judo, Ju-Jutsu en Aikido gelegd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van motortische vaardigheden. Op zaterdagochtend hebben we Ouder & kind Tuimelbudo (vanaf 3 jaar). In deze lessen kunnen de kinderen eerst zelfstandig en later met een ouder stoeien.

Binnen Budocentrum Junansei staan de overeenkomsten tussen de verschillende budodisciplines, zoals centrumcontrole, balans en continuïteit centraal. Het is ons doel om met veel inzet en enthousiasme te trainen, waardoor iedereen elkaar steeds een stapje verder brengt.

Naast de reguliere sportlessen passen we dezelfde principes toe in trainingen Zelfverdediging & Weerbaarheid, waardoor mensen beter om leren gaan met vervelende situaties. Geen enkele situatie is hetzelfde, maar de basis van de zelfverdediging is wel altijd toepasbaar. In elke zelfverdedigingssituatie ben jijzelf de belangrijkste factor. Dit geldt voor zowel het mentale als het fysieke aspect van de situatie en is van groot belang voor het oplossen van ongewenste situaties.

Meer informatie over de individuele Budodisciplines is op deze website te vinden. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op!