Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Agenda

25 feb - 3 mrt: Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie van 25 februari tot en met 3 maart hebben we een aangepast lesrooster. De overige lessen komen in deze week te vervallen. 
In de vakantie zijn veel mensen weg, daarom hebben we een aantal groepen samengevoegd. Alle budoka's zijn van harte welkom te komen trainen, ook als de training op een andere tijd en/of locatie is dan normaal. 
 
zaterdag 23 februari 
 • normaal lesrooster
 
dinsdag 26 februari
 • 18.00-19.00 Kobudo (jeugd & senioren)
 • 19.00-20.30 Aikido & Ju-Jutsu (13+ & senioren)
 
donderdag 28 februari
 • 18.00-19.00 Jeugd Ju-Jutsu & Jeugd Aikido
 • 19.00-20.00 Ju-Jutsu (13+ & senioren)
 • 20.00-21.00 Aikido (senioren)
 
zaterdag 2 maart
 • 09.00-09.45 Ouder & kind Tuimelbudo
 • 09.45-10.30 Tuimelbudo
 • 10.30-11.30 Jeugd Ju-Jutsu
 
Alle lessen worden gegeven in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. Op maandag 4 maart gaat het reguliere lesrooster weer van start. 

5 mrt: Start cursus Zelfverdediging voor groep 5-6

Vandaag de dag kan iedereen plotseling in een situatie komen waar het nodig is om voor jezelf op te komen of jezelf te verdedigen. Geen enkele situatie is hetzelfde, maar de basis van de zelfverdediging is wel altijd toepasbaar. In elke zelfverdedigingssituatie ben jijzelf de belangrijkste factor. Dit geldt voor zowel het mentale als het fysieke aspect van de situatie en is van groot belang voor het oplossen van ongewenste situaties.

Een vervelende situatie overkomt mensen. Het gebeurt onverwacht en er was eigenlijk niets wat je daar aan kon doen. Maar wat dan? In elke situatie ben jij zelf aanwezig. Dit geldt voor zowel het mentale als het fysieke aspect van de situatie en is van groot belang voor het oplossen van ongewenste situaties. De cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid bij Budocentrum Junansei richt zich op het optimaal inzetten van je eigen kracht en het benutten van de mogelijkheden in het moment. De methode is praktisch toepasbaar en voor iedereen gemakkelijk aan te leren.

Op dinsdag 5 maart start er een cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid voor kinderen in groep 5 en 6. De cursus duurt 6 weken en de lessen zijn op dinsdag van 16:00-16:45 in de Frans de Vettezaal (Kuyperbrink 11) in Voorschoten.

De cursusdata zijn: 5 mrt, 12 mrt, 19 mrt, 26 mrt, 2 apr en 9 apr. De cursus wordt gegeven door Sam Sosef, gecertificeerd instructeur Zelfverdediding & Weerbaarheid volgens de methode PSD - Practical Self Defense. De kosten voor deze cursus bedragen € 45,-. Opgeven kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

9 mrt: Start cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid voor volwassenen

Vandaag de dag kan iedereen plotseling in een situatie komen waar het nodig is om voor jezelf op te komen of jezelf te verdedigen. Daarom volgen veel mensen een cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid. Dit is een goede manier om weerbaarder te worden, alleen na verloop van tijd kan het zijn dat je niet meer helemaal precies weet wat je ook al weer geleerd had in de cursus.

Daarom start er op 5 maart bij Budocentrum Junansei een cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid voor gevorderden. Deze cursus is bedoeld voor mensen vanaf 14 jaar die al eerder een cursus Z&W gevolgd hebben. De cursus duurt 6 weken en de lessen zijn iedere zaterdagmiddag van 13.30-14.30 in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos aan de Multatulilaan 92 in Voorschoten. De cursusdata zijn: 9 mrt, 16 mrt, 23 mrt, 30 mrt, 6 apr en 13 apr. De cursus wordt gegeven door Sam Sosef & Esther van Diggelen, beide erkend instructeur Zelfverdediging & Weerbaarheid volgens de landelijke methode voor Practical Self Defense.

De kosten voor deze cursus bedragen € 75,- en opgeven kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

17 mrt: thematraining

Op zondag 17 maart is er van 11.00-13.00 thematraining in gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92 in Voorschoten. De trainingen zijn bedoeld als extra verdieping voor beoefenaars (senioren) van het Aikido en Ju-Jutsu. Iedere keer staat er een ander thema centraal. De training is gratis als je een onbeperkt abonnement bij ons hebt en anders € 5,-
 
 
 
 

24 mrt: Wedstrijden @Voorschoten

Op zondag 24 maart worden er bij Budocentrum Junansei wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu & Tuimelbudo georganiseerd. Dit maal staat het grondgevecht centraal. In het grondgevecht zijn twee dingen belangrijk, namelijk de ander op de grond krijgen en de ander op de grond controleren. Voor de wedstrijden op 24 maart hanteren we daarom twee verschillende wedstrijdjes: één waarbij je de ander met een worp naar de grond moet brengen met het liefst een goede positie voor jezelf, en één waarin we op de grond beginnen en je punten kunt verdienen voor goede controle posities. De wedstrijden zijn bedoeld voor beoefenaars van het Jeugd Ju-Jutsu en Tuimelbudo. 

We hanteren drie leeftijdsgroepen voor de wedstijden: 

Groep 1: 4-6 jaar (Tuimelbudo)

 • 10.00-10.30 weging
 • 10.30-12.00 wedstrijden

Groep 1: 6-8 jaar (Jeugd Ju-Jutsu)

 • 11.30-12.00 weging
 • 12.00-13.30 wedstrijden

Groep 2: vanaf 9 jaar (Jeugd Ju-Jutsu)

 • 13.00-13.30 weging
 • 13.30-15.00 wedstrijden

Deelname van de oudere jeugd die al bij de volwassenen meetrainen kan alleen bij voldoende deelnemers van vergelijkbaar gewicht en in overleg met de docent. 

In de normale lessen leggen we veel nadruk op samenwerken en leren van elkaar. Tijdens de verschillende stoeivormen die in de les naar voren komen, kan het zijn dat je met een groter, sterker, zwaarder, of ouder iemand bent. De focus ligt dan niet op winnen of verliezen, want dat zou niet eerlijk zijn, en de bedoeling is dat de kinderen elkaar helpen en leren van elkaar. Omdat het wel belangrijk is om te leren omgaan met winst en verlies, en met tegengesteld belang hebben we de wedstrijden apart. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen, maar we raden het wel aan.

In de lessen besteden we veel aandacht aan de wedstrijden, zodat alle kinderen die deel willen nemen goed voorbereid zijn. De deelnemers worden zoveel mogelijk ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd. Iedereen kan deelnemen, ongeacht hoe lang je al meedoet in de lessen. Deelname kost € 5,- (graag contant van te voren of op de wedstrijddag zelf) en opgeven kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o.v.v. naam, leeftijd en gewicht. Opgeven kan tot en met dinsdag 19 maart.

Om dit te kunnen organiseren hebben we ook vrijwilligers nodig die de scores en tijd bijhouden achter de tafels en de kinderen klaarzetten. Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel. Dus als je het leuk vindt om te helpen laat het ons dan even weten!

Adres: gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92 in Voorschoten