Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Agenda

25 mei: SOGO BUDO Training @Ede

Centrale training georganiseerd door SOGO BUDO voor senioren beoefenaars van het Ju-Jutsu en Kobudo. De training wordt gehouden bij Budo Academy Physical, Vening Meineszstraat 7 in Ede. Deelname kost €5,- voor leden en kost anders € 15,-

 

Meer info volgt

26 mei: Wedstrijden stokken @Voorschoten

Op zondag 26 mei organiseren we wedstrijden met de stokken in Voorschoten (gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92). De kinderen worden ingedeeld in 3 verschillende groepen:
 
Groep I: 4 - 6 jaar (Tuimelbudo)
Aanwezig 09.00 uur, aanvang 09.15 uur
Verwachte eindtijd 11.00 uur
 
Groep II: 6-8 jaar (Ju-Jutsu, Kobudo, Aikido)
Aanwezig 11.15 uur, aanvang 11.30 uur
Verwachte eindtijd 14.00 uur 
 
Groep III: 9 jaar en ouder (Ju-Jutsu, Kobudo, Aikido)
Aanwezig 14.15 uur, aanvang 14.30 uur 
Verwachte eindtijd 16.00 uur 
 
De kinderen worden vervolgens ingedeeld in poules waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met leeftijd, ervaring en lengte. Er zijn wedstrijden met korte en lange stokken. Voor de veiligheid is het dragen van een helm verplicht (deze zijn aanwezig). Als je de ander als eerste kan tikken, dan heb je een punt gescoord. De wedstrijd is voorbij als de wedstrijdtijd om is, of als iemand 5 punten gescoord heeft. De kleine stokken worden in één hand vast gehouden en er mag niet op het hoofd getikt worden. De grote stokken moeten met twee handen vast gehouden worden en er mag wel op het hoofd getikt worden. 
 
Om het geheel te kunnen organiseren is het voor ons belangrijk dat iedereen tijdig opgeeft. De uiterste datum voor aanmelding is woensdag dinsdag 21 mei. Dit doe je door ons een mailtje te sturen met je naam en leeftijd. Deelname aan de wedstrijden kost € 5,-. Graag contant betalen
 
Alle kinderen hebben tijdens de lessen geoefend voor de wedstrijden en kunnen dus deelnemen als ze het leuk vinden. Het maakt niet uit hoe lang ze al lessen volgen. In de lessen helpen alle kinderen elkaar om samen verder te komen en dan kun je niet winnen. Wedstrijden zijn een mooie gelegenheid om om te leren gaan met tegengesteld belang en winst en verlies.
De kinderen op Tuimelbudo, Jeugd Ju-Jutsu, Jeugd Aikido en Jeugd Kobudo zijn uitgenodigd om deel te nemen. Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk en leerzaam!
Familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. 
 
Hopelijk allemaal tot ziens op de 26e!  

30 jun: thematraining

Op zondag 30 juni is er van 11.00-13.00 thematraining in gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92 in Voorschoten. Normaal gesproken is de training op de derde zondag van de maand, maar deze maand is dat lastig ivm Pinksteren, Vaderdag en de landelijke Aikido examens. De trainingen zijn bedoeld als extra verdieping voor beoefenaars (senioren) van het Aikido en Ju-Jutsu. Het thema van deze training is examenvoorbereiding. De training is gratis als je een onbeperkt abonnement bij ons hebt en anders € 5,-
 
 
 
 

29 jun - 5 jul: Examenweek

 

Twee maal per jaar worden er voor alle sporten binnen onze school examens afgenomen. De examens zijn een demonstratie voor de leraren, ouders, familie en vrienden waarmee diploma en een nieuwe band, slip of tuimel verdiend kunnen worden. De examens worden afgenomen tijdens de reguliere lessen, dus op de normale plaats en tijd. Meer uitleg is hieronder te vinden. Alle kinderen doen examen, ongeacht hoelang ze al trainen. Oudere jeugd die met de senioren meetrainen, vallen onder senioren. Senioren doen examen op uitnodiging van de docent d.m.v. een persoonlijke examenbrief. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken! Aan de examens zijn extra kosten verbonden: € 5,- voor jeugd per examen en € 10,- voor senioren (en jeugd die bij de senioren meetrainen) per examenDit is inclusief diploma en tuimel/slip of band. Het is voor ons erg prettig als het examengeld voor aanvang van het examen contant betaald is. 
 
EXAMENS TUIMELAARS & JEUGD
 
De examens zijn dit keer op de volgende dagen:
Zaterdag 29 juni: Ouder & kind Tuimelbudo, Tuimelbudo, Jeugd Ju-Jutsu (Voorschoten - Krimwijk)
Zondag 30 juni: Wonderland Tuimelbudo, Wonderland Jeugd Ju-Jutsu (Voorschoten - Krimwijk)
Maandag 1 juli: Tuimelbudo, Jeugd Ju-Jutsu, Jeugd Aikido (Wassenaar)
Dinsdag 2 juli: Jeugd Ju-Jutsu (Voorschoten - Frans de Vette)
Donderdag 4 juli: Jeugd Ju-Jutsu (Voorschoten, Krimwijk)
Vrijdag 5 juli: Jeugd Kobudo, Jeugd Aikido (Voorschoten - Frans de Vette)
 
 
SENIOREN
 
In de seniorenlessen is het niet vanzelfsprekend dat iedereen twee maal per jaar examen doet. Examen is alleen op uitnodiging van de docenten.
De oudere jeugd die bij de senioren meetrainen, doen niet langer slipexamens, maar alleen hele band examens op uitnodiging van de docenten. De uitnodigingen worden binnenkort uitgedeeld. 

Examens Kobudo: Dinsdag 2 juli, 18.45-19.45 (Voorschoten - Frans de Vette)
Examens Aikido oudere jeugd: Dinsdag 2 juli 20.00-21.00 (Voorschoten - Voorsprong)
Examens Ju-Jutsu senioren: Dinsdag 2 juli 21.00-22.00 (Voorschoten - Voorsprong) 
 
Examens Ju Jutsu senioren en oudere jeugd: Donderdag  4 juli, 19.30-20.45 (Voorschoten - Krimwijk)
Examens Aikido senioren: Donderdag 4 juli, 20.45-22.00 (Voorschoten - Krimwijk)
 
Mochten er nog vragen zijn dan horen we het graag! 

 

Zomervakantie

In de zomervakantie van donderdag 18 juli tot en met maandag 2 september zijn we gesloten op alle locaties. Onze excuses voor het ongemak. 

Het reguliere lesrooster op alle locaties gaat weer van start op dinsdag 3 september. We wensen jullie een hele fijne zomer!!

Sam & Esther