Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Update maatregelen coronavirus

UPDATE: 12 maart 22.00
 
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken zijn vandaag een stuk verder gegaan dan eerder deze week. Naar aanleiding van update van het RIVM vanmiddag hebben we in eerste instantie besloten om de wedstrijden van zondag 22 maart te annuleren. We gaan binnenkort kijken of we hier een nieuwe datum voor kunnen vinden. 
 
In de loop van de avond werden de aanbevelingen van het RIVM sterker geformuleerd en duidelijker uitgelegd. We hebben gekeken hoe NOC*NSF en diverse landelijke vechtsportbonden invulling geven aan deze maatregelen. Het advies is om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen voor de maand maart te annuleren. We nemen dit advies ter harte, dus vanaf vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart komen alle lessen te vervallen. Onze oprechte excuses voor het ongemak. In onze beleving wordt het erg goed en duidelijk verwoord door de Judo Bond Nederland (zie onder).
 
Hoe het daarna verder gaat, kunnen we op dit moment nog niet inschatten. Voorlopig houden we jullie op de hoogte via mail, onze website, facebook en instagram. We hopen van harte dat we in april iedereen in goede gezondheid weer in onze lessen mogen verwelkomen!  
 
 
Hartelijke groeten,
Esther & Sam
 
 
 
www.jbn.nl: 

Update: Judo Bond Nederland adviseert trainingen en andere bijeenkomsten voorlopig t/m eind maart af te gelasten.
Daarbij volgt de bond de richtlijnen van NOC*NSF. Zij roepen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten. Met de CTO’s hebben ze de afspraak dat zij voor de topsportselecties afgeschermde trainings-faciliteren realiseren. Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Dit in combinatie met het feit dat we te maken hebben met een contactsport waarbinnen sporters binnen twee meter acteren, hierbinnen is de kans op besmetting het grootst. De JBN adviseert alle clubs en sporters in Nederland deze oproep op te volgen.
Ook alle bijeenkomsten op het bondsbureau in Nieuwegein t/m 31 maart vervallen. Deze worden op een later moment opgehaald.

Update: Nieuwe richtlijnen overheid en RIVM
De JBN volgt de nieuwe richtlijnen van de overheid en RIVM. Daarbij adviseert Judo Bond Nederland risico vermijdend te zijn. Bekijk hieronder de nieuwe richtlijnen.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.