Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Zwarte band examens Aikido

Op zondag 24 november waren er landelijke zwarte band examens voor beoefenaars van het Yoseikan Aikido. 

Het Aikido wat in Voorschoten gegeven wordt, is in de stijl Yoseikan Aikido wat weer is aangesloten bij Aikido Bond Nederland en NOC*NSF. Twee maal per jaar worden er landelijke examens Yoseikan Aikido afgenomen in Ede. Het examen bestaat uit twee delen: een deel met vaste vormen (kata/series) en een deel waarin de vaste vormen worden toegepast in een eigen werkstuk, bevragingen en in vrijgevecht (randori).

Rianne van Veen (22) traint al een aantal jaar de vechtsporten, Aikido, Ju-Jutsu en Kobudo bij Budocentrum Junansei in Voorschoten en is geslaagd voor de 1e dan, zwarte band Aikido! Rianne was afgelopen juni al geslaagd voor het eerste deel van het zwarte band examen en was nu uitgenodigd voor het tweede deel van het examen. In haar eigen werkstuk gaf ze een prachtige demonstratie van haar eigen vaardigheid en veelzijdigheid. Daarna werd ze uitgebreid bevraagd door de examencommissie. Er werden veel verschillende technieken gevraagd in verschillende situaties en Rianne heeft laten zien dat ze de examenstof uitstekend beheerst. In het vrijgevecht mocht ze het opnemen tegen maar liefst vijf ongewapende aanvallers, en later tegen twee gewapende aanvallers. Rianne heeft laten zien dat ze haar technische vaardigheid kan toepassen in complexe situaties en onder hoge druk. De examencommissie vond het een mooi en goed verzorgd examen, en vond het daarnaast erg leuk om te zien dat Rianne steeds blijft groeien en ontwikkelen.

Mark traint ook al een aantal jaar de vechtsporten, Aikido, Ju-Jutsu en Kobudo en mocht dit maal alle vaste vormen, basistechnieken en technieken met zwaard (boken) laten zien. Mark heeft alle gevraagde technieken keurig gedemonstreerd. Hij beheerst de vorm uitstekend, en dat kwam goed naar voren in het examen. Mark kreeg dan ook diverse complimenten van de examencommissie. Het was een goed examen met mooi en solide Aikido. Dit betekent dat Mark zich nu kan gaan voorbereiden op het tweede deel van zijn examen. Hopelijk mag hij dan over een half jaar de zwarte band in ontvangst nemen.

Naast Mark en Rianne waren ook de docenten van Junansei uitgenodigd om examen te doen en ook zij zijn geslaagd: Sam Sosef voor 2e dan en Esther van Diggelen voor 3e dan Aikido. Het was een geweldig weekend voor onze Aikidoka’s!!