Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

10 nov: Wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu & Tuimelbudo

Op zondag 10 november zijn er Ju-Jutsu wedstrijden voor de jeugd. Beoefenaars van het Jeugd Ju-Jutsu (6-13 jaar) en het Tuimelbudo (4-6 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

De kinderen worden ingedeeld in poules waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met leeftijd, ervaring en gewicht. We oefenen voor de wedstrijden tijdens de reguliere lessen, dus alle kinderen die de lessen jeugd Ju-Jutsu volgen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen, ook als ze er nog niet lang opzitten. De wedstrijden worden gehouden in gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92 in Voorschoten. Deelname kost € 5,- (graag contant betalen). 

Als er mensen zijn die willen helpen met het bijhouden van de tijd en scores, en het aankleden van de kinderen dan horen we het graag! Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel!

Er zijn 3 verschillende leeftijdscategorieën:

Groep I: 4 - 6 jaar (Tuimelbudo; judo wedstrijden staand + grond)
Aanwezig 09.00 uur, aanvang 09.15 uur
Verwachte eindtijd 10.45 uur
 
Groep II: 6-8 jaar (Ju-Jutsu; boksen + judo)
Aanwezig 11.00 uur, aanvang 11.15 uur
Verwachte eindtijd 13.30 uur 
 
Groep III: 9 jaar en ouder (Ju-Jutsu; boksen + judo)
Aanwezig 13.30 uur, aanvang 13.45 uur 
Verwachte eindtijd 15.15 uur 
 
Opgeven kan tot UITERLIJK 5 NOVEMBER per mail via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van naam, leeftijd en gewicht.  
 

JEUGD JU-JUTSU

Dit maal zijn de wedstrijden in het tachi waza, oftewel het staande gevecht. We doen twee verschillende soorten wedstrijden. De eerste is vergelijkbaar met judo, waarbij punten gescoord kunnen worden voor worpen. De tweede wedstrijd is complexer, want daar mogen de kinderen naast worpen ook stoot- en traptechnieken maken. Voor de veiligheid worden in deze ronde bokshandschoenen, scheenbeschermers en helmen gedragen. De wedstrijden zijn semi-contact. Dat houdt in dat de kinderen wel mogen raken, maar niet door mogen slaan en technieken gecontroleerd uit moeten voeren. De scheidsrechters zien daar ook op toe. 

Kinderen met eigen bokshandschoenen en scheenbeschermers kunnen deze gebruiken. Setjes zijn ook bij ons te koop voor € 65,- Voor kinderen die (nog) geen eigen spullen hebben, hebben we ook handschoenen en scheenbeschermers die ter plaatse geleend kunnen worden.

TUIMELBUDO

Voor de kinderen van Tuimelbudo worden twee verschillende soorten wedstrijden gedaan: staand en op de grond. In het staande gevecht proberen de kinderen elkaar met een (judo)worp naar de grond te brengen, het liefst met een goede positie voor henzelf. In het grondgevecht beginnen de kinderen op hun knieën op de grond en kunnen ze punten verdienen voor goede controleposities (houdgrepen).