Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Stokwedstrijden bij Junansei

Op 26 mei 2019 organiseerde Budocentrum Junansei wedstrijden stokvechten in Voorschoten. Er waren wedstrijden met lange en korte stokken. De lange stokken hebben een lengte die vergelijkbaar is met die van een Japans zwaard en moeten met twee handen vastgehouden worden. De korte stokken hebben de lengte van een kort zwaard en kunnen met een hand gehanteerd worden. Door het stokvechtenontwikkelen de kinderen hun reactiesnelheid en krijgen ze een goed gevoel voor afstand.

De kinderen werden ingedeeld op leeftijd, lengte en ervaring.De wedstrijden waren bedoeld voor beoefenaars van het Ju-Jutsu, Aikido en Tuimelbudo. Er deden maar liefst 92 kinderen tussen 3 en 12 jaar uit de hele regio mee. Ook het publiek was massaal aanwezig. Mede dankzij de vrijwilligers die meehielpen verliep de organisatie erg soepel.

Bij de allerkleinsten was het belangrijkste doel om eens kennis te maken met het fenomeen wedstrijden. Bij de oudere kinderen waren de wedstrijden spannend en lag het tempo erg hoog. Ondanks het hogere niveau bleef iedereen wel sportief en respectvol voor elkaar. De sfeer was geweldig en we kunnen terugkijken op een prachtig evenement!