Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Ne Waza wedstrijden groot succes

Op zondag 24 maart 2019 organiseerde Budocentrum Junansei wedstrijden voor beoefenaars van Tuimelbudo (4-6 jaar) en Ju-Jutsu (7-12 jaar). Er waren 85 deelnemers uit de hele regio. Junansei heeft locaties in Voorschoten, Wassenaar en Leiden en deze waren allemaal vertgenwoordigd. Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen werden de deelnemers ingedeeld op leeftijd, ervaring en gewicht. Ook was er veel publiek meegekomen om de kinderen aan te moedigen.

De wedstrijden stonden dit keer in het teken van het grondgevecht. Er waren twee soorten wedstrijden: één waarbij de deelnemers elkaar met een judoworp naar de grond moesten brengen en één waarbij de deelnemers op de grond begonnen en punten verdienden d.m.v. controleposities (houdgrepen), en bij de oudere kinderen ook klem- en verwurgtechnieken. De deelnemers vochten tegen elke tegenstander beide soorten wedstrijden.

In de wedstrijden kwamen veel technieken terug die de kinderen in de lessen geoefend hebben. Bij sommige kinderen lukte alles, anderen bleven heel hard knokken om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Daarnaast was de sfeer erg goed en gingen zowel de deelnemers als het publiek op een sportieve manier met elkaar om. Uiteindelijk gingen alle deelnemers met een medaille naar huis.

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers: André, Alessi, Rob, Kimberley, Ilja, Gianluca, Senna, Destiny en Cheyenne. Zonder jullie is dit niet mogelijk. Heel hartelijk dank 🙏