Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

24 mrt: Wedstrijden in Voorschoten

Op zondag 24 maart worden er bij Budocentrum Junansei wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu & Tuimelbudo georganiseerd. Dit maal staat het grondgevecht centraal. In het grondgevecht zijn twee dingen belangrijk, namelijk de ander op de grond krijgen en de ander op de grond controleren. Voor de wedstrijden op 24 maart hanteren we daarom twee verschillende wedstrijdjes: één waarbij je de ander met een worp naar de grond moet brengen met het liefst een goede positie voor jezelf, en één waarin we op de grond beginnen en je punten kunt verdienen voor goede controle posities. De wedstrijden zijn bedoeld voor beoefenaars van het Jeugd Ju-Jutsu en Tuimelbudo. 

We hanteren drie leeftijdsgroepen voor de wedstijden: 

Groep 1: 4-6 jaar (Tuimelbudo)

  • 10.00-10.30 weging
  • 10.30-12.00 wedstrijden

Groep 1: 6-8 jaar (Jeugd Ju-Jutsu)

  • 11.30-12.00 weging
  • 12.00-13.30 wedstrijden

Groep 2: vanaf 9 jaar (Jeugd Ju-Jutsu)

  • 13.00-13.30 weging
  • 13.30-15.00 wedstrijden

Deelname van de oudere jeugd die al bij de volwassenen meetrainen kan alleen bij voldoende deelnemers van vergelijkbaar gewicht en in overleg met de docent. 

In de normale lessen leggen we veel nadruk op samenwerken en leren van elkaar. Tijdens de verschillende stoeivormen die in de les naar voren komen, kan het zijn dat je met een groter, sterker, zwaarder, of ouder iemand bent. De focus ligt dan niet op winnen of verliezen, want dat zou niet eerlijk zijn, en de bedoeling is dat de kinderen elkaar helpen en leren van elkaar. Omdat het wel belangrijk is om te leren omgaan met winst en verlies, en met tegengesteld belang hebben we de wedstrijden apart. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen, maar we raden het wel aan.

In de lessen besteden we veel aandacht aan de wedstrijden, zodat alle kinderen die deel willen nemen goed voorbereid zijn. De deelnemers worden zoveel mogelijk ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd. Iedereen kan deelnemen, ongeacht hoe lang je al meedoet in de lessen. Deelname kost € 5,- (graag contant van te voren of op de wedstrijddag zelf) en opgeven kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o.v.v. naam, leeftijd en gewicht. Opgeven kan tot en met dinsdag 19 maart.

Om dit te kunnen organiseren hebben we ook vrijwilligers nodig die de scores en tijd bijhouden achter de tafels en de kinderen klaarzetten. Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel. Dus als je het leuk vindt om te helpen laat het ons dan even weten!

Adres: gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92 in Voorschoten