Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

André 1e dan en Rianne 1e kyu Aikido

Op zondag 4 november is André van Kalkeren van Budocentrum Junansei geslaagd voor de zwarte band (1e dan) Aikido. Rianne van Veen is geslaagd voor de 1e kyu.

André traint al een aantal jaar Yoseikan Aikido bij Budocentrum Junansei in Voorschoten. De examens voor 1e kyu en hoger worden twee maal per jaar landelijk afgenomen in Ede en worden erkend door Aikido Bond Nederland en NOC*NSF. De examens bestaan uit twee delen: een deel met vaste vormen (kata) en een deel waarin de vaste vormen worden toegepast in een eigen werkstuk, bevragingen en in vrijgevecht (randori).

André en Rianne waren al geslaagd voor het eerste deel van het examen. Op zondag 4 november stond het tweede deel van hun examen op de agenda. In zijn eigen werkstuk liet André een enorme diversiteit aan technieken zien op verschillende pakkingen, stoten, slagen en trapaanvallen. De vragen die hij vervolgens moest beantwoorden waren behoorlijk complex, maar hij slaagde erin om de gevraagde technieken correct te demonstreren. In het vrijgevecht moest hij het opnemen tegen maar liefst vijf aanvallers die zowel gewapend als ongewapend op hem af kwamen. In alle gevallen wist hij rustig en beheerst te blijven en kon hij onder hoge druk de aanval van de tegenstander neutraliseren en controleren op de sierlijke manier die typerend is voor het Aikido. Rianne demonstreerde een mooie besluitvaardigheid in de uitvoering van de technieken en liet zien dat ze de stof uitstekend beheerst.

De examencommissie vond het mooie examens en was trots op het hoge niveau wat werd gedemonstreerd. Natuurlijk zijn ook Sam & Esther, de docenten van Junansei enorm trots op deze prestatie. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen en hebben het super gedaan.André, je hebt de zwarte band meer dan verdiend! Allebei van harte gefeliciteerd!!