Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Succesvolle wedstrijden met stokken in Voorschoten

Op zondag 29 oktober organiseerden we jeugdwedstrijden met de stokken in Voorschoten (gymzaal Krimwijk, OBS De Vos, Multatulilaan 92) i.s.m. SOGO BUDO.
De kinderen werden ingedeeld in twee leeftijdsgroepen: 4 tot en met 8 jaar, en 9 jaar en ouder. Er waren wedstrijden met korte en lange stokken. Als je de ander als eerste kan tikken, dan heb je een punt gescoord. De wedstrijd is voorbij als de wedstrijdtijd om is, of als iemand 5 punten gescoord heeft. De kleine stokken worden in één hand vast gehouden en er mag niet op het hoofd getikt worden. De grote stokken moeten met twee handen vast gehouden worden.
 
Er waren kinderen aanwezig uit de disciplines Tuimelbudo, Jeugd Ju-Jutsu, Jeugd Aikido en Jeugd Kobudo en van al onze locaties in Voorschoten, Wassenaar en Leiden.
We hebben veel mooie en spannende wedstrijden gezien, de sfeer was erg sportief, er is gelachen en gehuild, maar het mooiste is dat meer dan 60 kinderen hebben geprobeerd om het beste uit zichzelf te halen! Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers, de sporters en het fijne publiek. Jullie hebben het tot een prachtig evenement gemaakt!