Budocentrum Junansei

Voorschoten | Wassenaar

Prachtige Ju-Jutsuwedstrijden in Voorschoten

Op zondag 9 april organiseerde Budocentrum Junansei wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu in Voorschoten in samenwerking met SOGO BUDO. Er waren deelnemers uit de hele regio aanwezig en uit al onze verschillende groepen en locaties.

De wedstrijden zijn iedere keer anders. Deze keer bestaan wedstrijden uit twee verschillende ronden. In de eerste ronde mogen de deelnemers stoot-, trap- en werptechnieken maken. Hierbij dragen zij bescherming zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers en een helm. Voor elke correct gemaakte techniek worden punten toegekend. In de tweede ronde staat het grondgevecht centraal. De deelnemers beginnen staand en proberen elkaar door middel van een worp naar de grond te brengen. Eenmaal op de grond kunnen punten behaald worden door goede controlepostities (houdgrepen) vast te houden. Ook kan een tegenstander met een verwurging of armklem tot overgave gedwongen worden. In de wedstrijden staat sportiviteit voorop en worden de deelnemers ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd.

De wedstrijden waren spannend om te zien en er werden veel verschillende technieken toegepast die de kinderen in de lessen geoefend hebben. We hebben veel mooie en spannende wedstrijden gezien en we hebben echt genoten! En natuurlijk zijn we supertrots op alle kinderen die gedaan hebben!